Boekhoudsoftware voor het MKB: Exact versus e-Boekhouden

facturatierool_kiezen_voorZPPers
Facturatieprogramma voor ZPPers: Moneybird vs Jortt
januari 25, 2019
Zie meer
boekhoudsoftware_kiezen

Boekhoudsoftware voor het MKB: Exact versus e-Boekhouden

Een grotere organisatie met meer complexe facturatiestromen vraagt vaak om een passende software oplossing. De eenvoudige facturatieprogramma’s als Moneybird en Jortt zijn dan gewoonweg niet voldoende. Daarom vergelijken we in deze blog Exact en e-Boekhouden. Welke software is voor jouw bedrijf het meest geschikt? Dat hangt volledig af van de wensen.

De prijs van de boekhoudsoftware

Hier moeten we eerlijk over zijn. Wie een blik werpt op de prijzen ziet dat deze best ver uit elkaar liggen. e-Boekhouden biedt 2 varianten aan, te weten; Mini (7,95 per maand) en Standaard (14,50 per maand). e-Boekhouden kiest voor het Ryan-air model. Wil je meerdere opties toevoegen, zoals bijvoorbeeld extra facturen of boekingen bovenop het aantal in het pakket, dan klimt de prijs ietwat omhoog.

Exact kiest voor 3 variaties, die allen een all-in principe hanteren. De variaties hebben vervolgens extra features, passend bij uw wensen. Basis biedt boekhouden en CRM (€29.95 p.m.), Geavanceerd beschikt over een automatische bankkoppeling (€49.94 p.m.) en Premium geeft ook de mogelijkheid om facturen te versturen (€59.95 p.m.).

De gebruiksvriendelijkheid

Over de gebruiksvriendelijkheid valt absoluut niet te klagen. Je kunt merken dat beide boekhoudsoftwarepakketten vele gebruikers hebben, waar dagelijks van wordt geleerd. Bieden pakket zijn volledig op de gebruiker afgestemd met betrekking tot inrichting van de interface en workflow.

Koppelingen

Exact heeft nagenoeg alle tools zelf in huis, waar je met e-Boekhouden juist de koppeling met andere programma’s zult moeten maken en zo alle tools kunt integreren. Dat heeft allebei voordelen en nadelen. Een voordeel van de in-house tools is dat je alles onder 1 dak onder kunt brengen en dus ook 1 gezamenlijke factuur zult krijgen. Het nadeel is de drempel voor een overstap hoger wordt naarmate je meer producten afneemt. Bij e-Boekhouden is dit juist andersom. Je krijgt meerdere facturen van diverse partijen. De switch is wel eenvoudiger te maken.

Special features

Het onderscheid tussen de twee aanbieders is ook terug te vinden in een aantal features. Zo heeft e-Boekhouden de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen, betalingen te doen per iDeal, creditcard of Paypal en bestaat de mogelijkheid om eigen briefpapier te gebruiken.

Exact daarentegen biedt de mogelijkheid te werken met vreemde valuta. Dit is echter wel tegen een meerprijs van 69,- per maand beschikbaar. Waar e-Boekhouden zowel voorraadbeheer als urenregistratie gratis aanbiedt, vraagt Exact hier een meerprijs voor van respectievelijk 179,- per maand en 125,- per maand (vanaf).

Ben je op zoek naar een advies m.b.t. De keuze voor een boekhoudpakket of wil je de boekhouding volledig uitbesteden? Neem dan contact op.