Omzetbelasting

Omzetbelasting

Waarom Thomas Administratie inschakelen voor uw omzetbelasting?

Op alle producten en diensten heft de overheid btw (belasting over toegevoegde waarde). Btw heet ook wel omzetbelasting. Bedrijven berekenen deze belasting door in de consumentenprijzen. Na verkoop van de producten, draagt het bedrijf de btw af aan de Belastingdienst. De opbrengsten van deze belasting gebruikt de Rijksoverheid om bijvoorbeeld onderwijs, de zorg en wegen te betalen.

Maar wanneer moet ik btw in rekening brengen en afdragen?

Deze vraag horen wij vaak en wij kunnen u hierbij helpen!

Op alle producten en diensten heft de overheid BTW (belasting over toegevoegde waarde). BTW heet ook wel omzetbelasting. Bedrijven berekenen deze belasting door in de consumentenprijzen. Na verkoop van de producten, draagt het bedrijf de BTW af aan de Belastingdienst. De opbrengsten van deze belasting gebruikt de Rijksoverheid om bijvoorbeeld onderwijs, de zorg en wegen te betalen.

Maar wanneer moet ik BTW in rekening brengen en afdragen? En hoe zit het met een auto, ga je voor een particuliere aanschaf of zet je de auto op de zaak? 

Deze vraag horen wij vaak en wij kunnen jou hierbij helpen!

Bij de aangifte van deze omzetbelasting dient een sluitende boekhouding te worden gevoerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende zaken komt te staan.

Ook zijn er verschillende manieren slim om te gaan met de aangifte van jouw omzetbelasting. Wat sommige ondernemers niet weten is dat er meerdere voordelen te behalen zijn, zoals bijvoorbeeld de kleine ondernemers regeling, IZB aangifte, auto de manier waarop je factureert, maar ook het doen van een investering.

Thomas Administratie adviseert jou hierbij en zorgt ervoor dat je in control bent als het gaat om jouw financiele zaken.